A BUDAPEST100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő civil program, amelynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a Kortárs Építészeti Központ (KÉK). 2015. április 18-án és 19-én több tucat százéves épület tárja ki kapuit a látogatók előtt: sok-sok lakóház, iskolák, templomok, közintézmények készülnek születésnapi programokkal.

A nyitva tartó épületek a rendezvény idején szabadon és ingyenesen látogathatóak. Figyelem! Külön jelöljük, ahol előzetes regisztráció szükséges. Ezekre kizárólag április 13. déltől lehet jelentkezni az adott helyszín mellett feltüntetett e-mail címen az adott program címe és időpontja megadásával. Más regisztrációt nem tudunk figyelembe venni. A programok többnyire magyar nyelvűek, az idegen nyelvű eseményeket külön jelöljük. A helyszíneken önkénteseink segítik a tájékozódást. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapest100 egy nyilvános rendezvény, amelyen a szervezők a program dokumentálása és népszerűsítése céljából fotókat/videókat is készítenek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, ez esetben a programok leírásánál sárga színnel jelöljük a változásokat.

 Logo by Kohut András